Je winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Slider IkiPele BBQ

IkiPele ‘Kleine Vulkaan’

 

Ik ben de IkiPele, een klein, draagbaar kacheltje dat brandt op houtpellets en ik maak voor het verbrandingsproces in mij gebruik van houtvergassing. Daarmee behaal ik een extreem hoog rendement en ik brand heerlijk warm, CO2-neutraal, superschoon en zonder rookvorming. 

Juist daarom ben ik graag jou warme metgezel op zwoele zomeravonden of juist tijdens de winterbarbecue. Gebruik mij in je tuin, op het balkon, op het strand of neem mij mee op reis. Ik ben van Nederlandse makelij en design, maar draag een naam van Hawaï. Mijn naam IkiPele betekent namelijk ‘kleine vulkaan’ op het vulkanische eiland in de grote oceaan.

Ik ben verkrijgbaar in 3 kleuren, gemaakt van onverwoestbaar gietijzer en heb in mij een stalen blik met luchtgaten. Je vult het blik (mijn verbrandingskamer) met één vulling houtpellets en plaatst het blik terug in mij. Na ontbranding zal ik na ca 5 minuten houtgas gaan afgeven aan het ontstane vuur. Dit gebeurt door een speciale techniek van het vergassen van de superschone en CO2-neutrale houtpellets in mij.

Door het unieke ontwerp van de verbrandingskamer wordt het ontstane houtgas teruggevoerd naar de vlammen. Je zal dan zien dat mijn gele vlam veranderd in een blauw / groene vlam. Dit is het moment dat je mij van mijn beste kant gaat zien en voelen. Ik bereik dan mijn hoogste temperatuur met een extreem hoog rendement en ik vorm geen rook. Mijn vlammen zijn ongeveer 1 uur zichtbaar. Daarna zal ik nog zo’n 45 minuten warmte afgeven door mijn gietijzeren huid. En uiteraard kan je mij na zo’n 2 uur weer opnieuw ontsteken. Let er wel op dat ik volledig uitgebrand ben voordat je mij opnieuw vult met houtpellets.

 

Heb je lekkere trek? Zet een pannetje op mij en bereid een heerlijk gerecht op mij of maak een vers kopje thee op mij. Heb je kinderen? Die zullen het absoluut geweldig vinden om marshmallows op mij te grillen. 

 

Materiaal

De ikiPele is vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer met een coating laag, wat zorgt voor een goede warmteafgifte. Door de constructie van de ikiPele wordt er gebruik gemaakt van houtvergassing om de hout pellet korrels om te zetten in warmte. Dit heeft als voordeel dat de ontbranding extreem schoon is zonder rookontwikkeling en daarbij hoge temperaturen behaalt. Er zijn drie uitvoeringen beschikbaar in de kleur zwart, groen en rood.

Om de ikiPele makkelijk mee te nemen zit er een lederen handvat bij, wat zoveel mooi als functioneel is. De ruimte waar de pellet korrels zich in ontbranden is een stalen container. Met behulp van de grip tool kan je de deksel van de ikiPele gemakkelijk verwijderen om extra pellet korrels toe te voegen.

Omdat de onderkant ook warm wordt van de ikiPele is er een standaard beschikbaar, dit zorgt ervoor dat deze ook op brandbare oppervlakte geplaatst kan worden zoals hout en een bijkomend voordeel is dat deze stabieler blijft staan.

Met de ikiPele is het ook mogelijk om voedsel of drinken te verwarmen met de bijgeleverde gietijzeren pannendrager.

Bij de ikiPele worden zes zakken hout pellet korrels geleverd. Deze bevat hout pellet korrels en een aansteekblokje. Er wordt gebruik gemaakt van gecertificeert duurzaam hout.

 

Gebruik

Haal het bovenste component van de ikiPele weg met de handige grip tool. Plaats de hout pellet korrels in de stalen container en steek het aanmaakblokje aan. Tijdens het starten van ontbranden is er nagenoeg geen rook en geur ontwikkeling. Binnen 5 minuten wordt de warmte afgegeven. De hout pellet korrels branden ongeveer 45 minuten en gloeien daarna nog 45 minuten na. Oftewel 1,5 uur warmte per hout pellet zak. Er blijft na de ontbranding ongeveer 2% van het originele gewicht over als as.

 

Warmte

Ondanks zijn kleine formaat kan je een grote tafel verwarmen, ideaal voor de zomeravonden als het iets frisser begint te worden en je wilt nog even langer buiten zitten. De ikiPele heeft een stralingswarmte van 375 graden Celsius wat binnen een redelijk bereik voldoende warmte afgeeft om het aangenamer te maken. En het ziet er nog leuk uit ook, je creeert meteen een warme sfeer.

 

Barbecue

Ondanks dat de ikiPele niet als hoofddoel voedsel bereiden heeft zijn er weldegelijk mogelijkheden. Bovenop kan er een gietijzeren pannendrager geplaatst worden. Hierdoor kan je water verwarmen om een pot thee te zetten, maar ook een gietijzeren -skillet, grillplaat, sauspan kan je erop plaatsen. Het enige waar je op moet letten is hetgeen wat erop geplaatst wordt stevig stabiel kan blijven staan, om ongelukken te voorkomen. Temperatuur kan niet gestuurd worden d.m.v. schuifjes, dat maakt het lastiger om gerechten te bereiden welke een bepaalde temperatuur vereisen. Maar voor het standaard grillwerk is de ikiPele prima geschikt!

 

Bestel mij in de webshop

 

Warme groet, IkiPele